Bekijk onze vacatures

Geen warmtepomp subsidie meer voor nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen komen vanaf 1 januari 2020 niet meer in aanmerking voor een warmtepomp subsidie

Vanaf komend jaar komen warmtepompen en zonneboilers niet meer in aanmerking voor de ISDE-subsidie als ze worden geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen.

Dat heeft minister Eric Wiebes van Economische Zaken aan de Tweede Kamer laten weten. “De ISDE zal met ingang van 1 januari 2020 niet langer open staan voor investeringen in woningen waarvoor de aanvraag van de omgevingsvergunning op of na 1 juli 2018 is ingediend”, aldus Wiebes. “Het is effectiever het budget van de ISDE geheel in te zetten voor de verduurzaming van bestaande woningen en andere gebouwen.”

Inmiddels treft het Kabinet een overgangsregeling voor particulieren die ISDE-subsidie willen aanvragen voor nieuwbouwwoningen. Deze overgangsregeling houdt in dat particulieren eigenaren van nieuwbouwwoningen die vóór 1-1-2020 een warmtepomp of zonneboiler hebben gekocht en die vervolgens vóór 1-7-2020 wordt geïnstalleerd, hier nog tot 1-1-2021 ISDE-subsidie voor kunnen aanvragen.

Om alternatieven voor aardgas in de warmtevoorziening te stimuleren is de ISDE-subsidie in het leven geroepen. Daar nieuwbouw sinds 1 juli 2018 in principe niet meer op aardgas worden aangesloten, hoeven alternatieve warmteopties ook niet meer gestimuleerd te worden: die zijn immers de standaard.

De ISDE is een meerjarige regeling die is geopend op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×