Bekijk onze vacatures
Fijne en gezonde schone lucht

Ventileren

De vierde stap in het duurzaam maken van uw woning is ventileren. De lucht in huis raakt namelijk op allerlei manieren vervuild. We ademen, koken, drogen de was, kopen nieuwe spullen en in de helft van de huizen wordt nog gerookt. Reden temeer om de lucht in huis goed te verversen. Goede ventilatie is immers belangrijk voor je gezondheid. In een goed geventileerd huis heb je minder last van schimmel, is de lucht schoner en heb je minder warmteverlies, kou en tocht. Vieze lucht moet dus het huis uit en schone lucht moet naar binnen. Dat kan op drie manieren: natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en balansventilatie.

PDF Downloaden

Natuurlijke ventilatie

Waarom ventileren?

De meeste oude huizen hebben natuurlijke ventilatie. Verse lucht komt het huis in via roosters, klepraampjes, naden en kieren. In veel van deze woningen is de ventilatie echter ontoereikend. Milieu Centraal geeft tips hoe u de ventilatie in uw huis kunt checken en verbeteren. Zo heeft u gezondere lucht in huis en minder warmteverlies.

Mechanische ventilatie

Met natuurlijke luchttoevoer!

De tweede mogelijkheid is mechanische ventilatie. Met mechanische ventilatie van Installatietechniek Van Eersel ademt u altijd zuivere lucht in huis. De compacte ventilatie-units zijn gemakkelijk aan te brengen aan het plafond zonder al te grote aanpassingen. De werking is subliem. De units zuigen stil en krachtig de lucht uit uw woning naar buiten. Als u tegelijkertijd de luchtroosters boven de ramen openzet, ontstaat een aangename luchtstroming die het binnenklimaat fris en schoon houdt. Wellicht is uw woning al uitgerust met dergelijke ventilatie-units. Dan is het raadzaam deze oudere units te vervangen door de nieuwste types. Niet alleen werken deze krachtiger en stiller, maar zijn ook nog eens een stuk energiezuiniger.

Balansventilatie en WTW

Heerlijk toch!

Balansventilatie is de derde optie. Vooral nieuwe woningen voorzien zijn hiermee uitgerust. Het systeem herkent u aan de ventielen in het hele huis: in de woonkamer, slaapkamers, keuken en badkamer. Het balansventilatiesysteem zuigt schone lucht van buiten aan en voert vervuilde lucht af. Maximale energiebesparing en hoog comfort bereikt u helemaal met een WTW-ventilatie (warmteterugwinning). De compacte WTW ventilatie-units vormen een doorgang tussen binnen- en buitenmuur op de benedenverdieping. Binnenkomende en uitgaande luchtstromen wordt door de hoog rendement warmtewisselaar van de ventilatie-units gevoerd. Op deze manier dragen de WTW-units maar liefst 95% van de warmte van de gebruikte lucht over aan de verse lucht. Daarnaast kan de warme lucht dienen om het water in de warmtepomp te verwarmen. De warmtepomp gebruikt deze energie om de benedenverdieping op een aangename temperatuur te krijgen. Duurzaam, energiezuinig én met een hoog rendement.

Voordelen mechanische ventilatie en WTW

Gezond binnenklimaat

Krachtig en stil

Energiezuinig

95% warmteoverdracht

Liever direct contact?

Bel of mail ons

0493 696 455 info@van-eersel.com
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×