Bekijk onze vacatures

Een mik-sticker in je toiletpot

Wat zijn we verrast! En wat is er hard gewerkt door de Kinderraad van Prodas, leerlingen van groep 7 en 8 van bassischool het Talent. Zoveel mooie creatieve ideeën voor een duurzame, innovatieve en leuke toiletruimte. Wij kunnen niet kiezen! Een vakkundige jury kwam naar het Talent en bekeek en beoordeelde alle ontwerpen. Serious business trouwens die jury, want zelfs onze burgemeester Anke van Extel, Rabobankdirecteur Rudi van Hoof en Prodas voorzitter Mischa Kleukers jureerden mee. En ja, wie is nou de winnaar? Wiens ontwerp wordt ook echt uitgevoerd?

En de winnaar is…

Dat maken we 15 november bekend. Dan wordt duidelijk of we kiezen voor de handdroger op zonnepanelen, regenwater voor het doorspoelen, muurbestickering met weetjes over poep, pies en watergebruik, ‘mik-stickers’ in de toiletpot. Of toch een ander creatief idee. De ontwerpen worden beoordeeld op duurzaamheid, innovatie en de funfactor. We hebben in ieder geval keuze genoeg. Geweldig! En ook mooi om te zien dat de leerlingen veel geleerd hebben van de techniekstands en de Technobiel die we hebben ingezet.

Mooiste toiletbril

Naast de winnaar van de duurzame toiletruimte maakt de Kinderraad in november ook de winnaars bekend van de mooiste zelfontworpen toiletbrillen. Aan deze (kleur)wedstrijd kunnen alle kinderen van de Prodasscholen meedoen. Wij zorgen er vervolgens voor dat de winnende toiletbrillen én de winnende toiletruimte ook echt worden uitgevoerd. Zo maken de kinderen het proces van brainstorm, ontwerp tot uitvoering ook helemaal mee.

Poep en pies is niet vies!

De opdracht voor het ontwerpen van een duurzame toiletruimte is onderdeel van het project ‘Poep en pies is niet vies’. Een project in het kader van ons 125-jarig bestaan dat we samen doen met de Kinderraad van Prodas en basisschool het Talent in Asten. In dit project gaan kinderen aan de slag met onderwerpen als hygiëne, duurzaam gebruik van water en techniek. We werken daarin samen met het Ontdeklab van Prodas, Wij Techniek en natuurlijk onze eigen medewerkers.

Meer weten over het project Poep en pies is niet vies? Kijk dit korte filmpje.
Meer foto’s zien? Kijk bij deze mooie foto’s van Siris.

(c) Foto door Rob Fritsen/Siris

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×