Bekijk onze vacatures

Poep en pies is niet vies!

Zo heet het project dat we met de Kinderraad van Prodas en het Talent in Asten samen doen. En wat is het leuk! Maandag trapten we af op school met een presentatie door Pieter. Woensdag ontvingen we de kinderen van groep 7 en 8 in onze loods waar ze aan de slag gingen met de techniekstands van Wij Techniek: leerlingen leerden over de werking van zonnepanelen, maakten soldeerverbindingen voor de waterleiding, ontdekten hoe een gasleiding werkt en ze mochten ook nog van rioleringscomponenten een poppetje maken en in het kader van beveiligingstechniek een kluis kraken.

Zelf aan de slag

Met het project ‘Poep en pies is niet vies’ denken de kinderen na over het ontwerpen van een innovatief, duurzaam en leuk toilet. De kinderen gaan aan de slag met onderwerpen als hygiëne, duurzaam gebruik van water en met (installatie)techniek. Door presentaties, het zelf proberen en brainstormen over het onderwerp, leren de kinderen diverse technieken ter voorbereiding op hun eigen sanitaire ontwerp. De kinderen maken op het Makerslab van Prodas hun ‘toilet van de toekomst’ met diverse materialen zoals maquette foam, lego en digitale 3D-tekeningen. Op 20 november worden alle ontwerpen gepresenteerd en kiest een jury het winnende ontwerp. Dat ontwerp gaan wij vervolgens echt realiseren op school, zodat de kinderen van A tot Z het proces meemaken en ook echt zien ontstaan!

Daarnaast is er een kleurwedstrijd op alle scholen van Prodas voor het ontwerpen van de mooiste toiletbril. De Kinderraad kiest de mooiste wc-brillen uit en deze worden daadwerkelijk geproduceerd.

Er staat ook een mooi artikel in het ED!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×