Bekijk onze vacatures

‘Je dag is nooit hetzelfde, daar houd ik van’

Wij hebben er een nieuwe collega bij: servicemonteur Franklin van Schijndel. Of nou ja, nieuw…. Franklin is een hele goede ‘oude’ bekende. Ruim 25 jaar geleden begon Franklin vers vanuit de schoolbanken bij Installatietechniek Van Eersel. Na jarenlange dienst maakte hij een uitstapje naar een concullega. Tijdelijk, want sinds deze maand is hij weer terug bij ons. Hoe ’t zo kwam? Franklin vertelt.

Hoe het ooit begon…
‘Ja, dat is alweer ruim 25 jaar geleden, net na het 100-jarig jubileum van Installatietechniek Van Eersel. Vanuit school, de opleiding tot assistent-installatiemonteur, liep ik stage en kon ik er blijven. Bij Van Eersel heb ik me verder kunnen ontwikkelen: van installatiemonteur, naar onderhoudsmonteur, naar servicemonteur en later heb ik er ook mijn STEK-diploma voor koeltechnisch monteur gehaald. Daar krijg je bij Van Eersel alle ruimte voor: als je verder wilt studeren, je wilt ontwikkelen, staan ze daar open voor. Sowieso moet je je blijven bijscholen en certificeren: de techniek staat nooit stil. Dat maakt het zo’n leuk vak.’

Goed naar je zin en toch naar een concullega
‘Klopt. Niet omdat ik het niet maar zin had bij van Eersel, ik werkte er niet voor niets 23 jaar, maar ik wilde gewoon eens rondkijken. Ook omdat ik er al zo jong begonnen ben. Het is altijd goed om eens op een ander te kijken. Je leert ervan.’

Bijna 3 jaar later ben je weer terug. Je kon ze niet missen?
‘Of ze konden mij niet missen,’ lacht Franklin. ‘Wat ik zo fijn vind bij Van Eersel, is de veelzijdigheid in ’t werk. Je werkt met verschillende merken en je hebt verschillende soorten klanten; particulier en utiliteit, bedrijfshallen, scholen. Je dag is nooit hetzelfde, die afwisseling, daar houd ik van.’

Nog meer waar je van houdt bij Van Eersel?
‘Dat ze je vrijlaten in je werk. Met materialen bestellen bijvoorbeeld. Je krijgt alle ruimte om zelf dingen op te lossen en op te pakken in je werk. De werksfeer is goed en je bent er geen nummer, maar een persoon. Ook heel belangrijk. Waar je dat aan merkt? In de contacten met de mensen op kantoor, met collega-monteurs en bij de klanten. Ook heb ik nu weer meer collega’s, fijn! En over collega’s gesproken, in mijn vrije tijd gooi ik nog regelmatig een hengeltje uit met oud-collega’s van Van Eersel… over goede werksfeer gesproken.’

En nu begin je er opnieuw, net na de 125-jarig jubileumfestiviteiten
‘Ja, dat is inderdaad ‘bad timing’, lacht Franklin.  Maar… ik begon wel met een feestje. Enkele collega’s gingen onlangs met pensioen en ondanks dat ik nog niet begonnen was, ontvingen mijn vrouw en ik hiervoor een uitnodiging. Dat stel ik zeer op prijs en is ook typisch Van Eersel, daar hebben ze oog voor. Ze proberen ook altijd wat te organiseren waardoor je elkaar als collega’s ook buiten het werk om ontmoet. Dat vind ik belangrijk. Want als het op het werk goed klikt, waarom zou het daarbuiten dan niet fijn zijn om met elkaar om te gaan. We zijn toch hetzelfde slag mensen.’

Kortom, zin om te beginnen
‘Jazeker. Een beetje spannend ook wel. Maar vooral heel veel zin om weer voor Van Eersel aan de slag te gaan. Ik zie er naar uit om mijn collega’s en klanten te ontmoeten. Eens kijken of er in de tussentijd wat veranderd is.’

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×